TerVez2 a 2015-ös TEMOFESZT-en! - Beharangozó

TerVez2 Vasútforglami Szimulátor

Vége van a nyárnak,
Hűvös szelek járnak,
TerVez2-sök TEMOFESZT-re járnak...

Ha netán TerVez2 elvonási tüneteid lennének, mert régen volt a Múzeumok Éjszakája a Keletiben, akkor szeretettel meghívunk a 2015-ös TEMOFESZT rendezvényre, amin a TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátor csapata is jelen lesz.

Az idei TEMOFESZT rendezvény 2015. október 9-e és 11-e között kerül megrendezésre a jól bevált helyszínen, a Magyar Vasúttörténeti Parkban, a XIII. kerületi Tatai úton.

Mit láthatsz, ha részt veszel a rendezvényen? Részünkről a "jól bevált" térképeinken kívül új térképekkel készülünk, illetve a program fejlesztéseiből is "felfedünk" előttetek néhányat. Hogy mik is ezek? Azt még nem áruljuk el. A lényeg, hogy hozd el a barátod is... vagy legyél képes nagyobb "hosszban" gondolkozni. Az ínyenceket felvillanyozó fejlesztésekkel, valamint meghibásodó berendezésekkel várjuk. És ez még nem minden :) De ez már egy másik történet... vagyis egy másik poszt lesz.
Azontúl a rendezvényen megtekinthető lesz - többek között - külföldi forgalomirányító-szimulátor, hagyományos- illetve modulterepasztalok mindenféle méretarányban, RC járművek, vitrinmodellek... avagy minden, amiben a fiatalok és az idősebbek is megtalálhatják a fogukra valót.

Csatlakozz az eseményünkhöz a Facebook-on: https://www.facebook.com/events/493910234110119/. Ide fognak felkerülni még részletek a TerVez2-ről is, valamint a rendezvényről is.

Röviden a TerVez2-ről, ha esetleg még nem hallottál róla:
A TerVez2 az első teljes mértékben hazai fejlesztésű, nem hivatalos oktatási céllal életre hívott vasútforgalmi szimulátor. A program fejlesztését 2010 júniusában kezdtük el, azóta több mint 20 000 munkaórát öltünk már bele.

A projekt eredeti, terepasztal-vezérlő funkcióján túlnyúlva a biztosítóberendezés-szimuláció irányába haladt a fejlesztés, és csak ezután jött a torta tetejére a hab, ami az igazi különlegességét adja a programnak, és a biztosítóberendezési szimulátorok közül vasútforgalmi szimulátorrá növeli azt: a program segítségével konkrét forgalmi helyzeteket lehet szimulálni, azaz a biztosítóberendezés kezelése mellett ugyanúgy feladat (lehet) a tolatások vezetése, a szomszédos állomásokkal való kapcsolattartás, a vonatok menesztése, a helyszíni állítású váltók állítása, a FOR rendszer kezelése, a vizuális és akusztikus utastájékoztató berendezések kezelése, vagy éppen a rendkívüli helyzetekben (áramkimaradás, térközzavar, jelzőzavar, vonóvezeték-szakadás) való helytállás. Egy szó, mint száz: a TerVez2-ben egy időre Te is vasúti forgalomirányító lehetsz!

A keretrendszer fejlesztésével párhuzamosan Magyarország vasúti hálózatát is elkezdtük megépíteni. Jelen pillanatban több mint 3400 km hazai vasútvonal épült meg a programban, amely nagyjából 500 szolgálati helyet jelent.

Találkozhattál már velünk a tavalyi TEMOFESZT-en, a Múzeumok Éjszakáján a Keleti Pályaudvaron, a Szimulátorközpontunkban, honlapunkon, a tervez2.eu-n, Facebook-on, Google+-on, YouTube-on. Ha esetleg mindezen lehetőségeket elszalasztottad volna, most bepótolhatod! Legyél Te is forgalomirányító!


Egy szó, mint száz. Ha voltál tavaly azért, ha nem, akkor pedig azért gyere az idei TEMOFESZT-re :) Oszd meg az eseményt barátaiddal. Szükséged lesz rájuk.

<< Vissza a hírekre

A program és az oldalon megjelenő minden tartalom a szerzők kizárólagos tulajdona. A megjelenő tartalom részleges, vagy teljes felhasználása kizárólag a szerzők ELŐZETES írásos hozzájárulásával lehetséges.
© 2010-2017, TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátor, , T2_GEN: 2024.03.29 06:07:49